Recent Celebrated Years in Agriculture - AgriExam Guruji

Latest

BANNER 728X90

Wednesday, 5 February 2020

Recent Celebrated Years in Agriculture

        Recent Celebrated Years in Agriculture

1.Which year was observed as the International year of freshwater?  

 Answer:- 2003

2. Which year was celebrated International Rice Year ?

   Answer:- 2004     (Theme:- Rice is Life)

3. Which year was observed Neem Patent year ?

Answer:- 2005

4. Which year was observed Natural Parthenium Control Year?

Answer:- 2006

5. Which year was observed International year of Desert and Desertification ?

Answer:- 2006

6. Which year was celebrated International Potato Year?

Answer:- 2007

7. Which year was celebrated International Neem Year?

Answer:- 2007

8. Which year was celebrated Water Conservation Year?

Answer:- 2008

9. Which year was celebrated World Water Year?

Answer:- 2008

10. Which year was celebrated Fibre Year?

Answer:- 2009

11. Which year was celebrated Food Security Year?


Answer:- 2009

12. Which year was observed International Year of Biodiversity ?

Answer:- 2010 

13. Which year was celebrated National Pulse Year?

Answer:- 2010

14. Which year was observed International Forest Year?

Answer:- 2011

15. Which year was celebrated International year of Cooperative?

Answer:- 2012 

16. Which year wascelebrated International Year of Family Farming?

Answer:- 2014

17. Which year was celebrated International Year of Soil?

Answer:- 2015

18. Which year was celebrated International Year of Pulses?

Answer:- 2016

19. Which year was celebrated Sustainable Tourism for Development?

Answer:- 2017

20. Which year was celebrated International Year of Indigenous Languages?

Answer:- 2019

                                      Thanks

       

No comments:

Post a Comment